Aktuellt

Torsdag 22.6.2017

Till följd av den kalla våren är jordgubbsskörden sen i år. Vi plockade i dag sommarens allra första jordgubbar i Pörtom. Mängderna är ännu för små för att få ut egna färska jordgubbar på marknaden till midsommaren, och därför säljer vi nu huvudsakligen svenska jordgubbar ännu.

 

Måndag 19.6.2017

Öppnade försäljningsstället vid Minimani i Seinäjoki, se här.

 

Fredag 16.6.2017

Öppnade våra sedvanliga försäljningsställen vid Minimani i Karleby, se här, och vid K-Supermarket Jeppis i Jakobstad, se här.

 

Torsdag 15.6.2017

Våra försäljningspunkter i Vasa öppnades. Som tidigare finns försäljningsborden vid Minimani och Citymarket Stenhaga, se här.

 

Lördag 1.10.2016

Vår nyplanterade hallonodling har producerat hallon under hela september månad. I dag plockade vi för sista gången för den här bärsäsongen.

När bärsäsongen nu är slut övergår vi till att sälja frysta bär på vår gård i Pörtom. Hösten 2016 har vi att erbjuda frysta jordgubbar, hallon, havtorn, tranbär och blåbär.

 

Söndag 11.9.2016

Jordgubbssäsongen tog nu slut för i år. I dag plockade vi jordgubbar för sista gången, men hallon kommer ännu att plockas under den kommande veckan. Mängderna är små, så det är nödvändigt att ringa i förväg om man vill komma och köpa färska hallon.

 

Lördag 27.8.2016

Våra försäljningsställen i Vasa stängdes för i år. Under den kommande veckan plockar vi ännu små mängder jordgubbar och hallon, och de kan köpas från gårdsförsäljningen i Pörtom. Bärtillgången är nu osäker, och det lönar sig att ringa i förväg innan man kommer för att köpa bär, tel. 040-760 0978.

 

Lördag 20.8.2016

I dag blev vi tvungna att stänga våra försäljningsställen i Jakobstad, Karleby och Seinäjoki för den här säsongen.

Vi fortsätter att sälja jordgubbar, hallon, blåbär och hjortron på våra försäljningsställen i Vasa och via gårdsförsäljningen i Pörtom ännu ett tag framöver.

Bärskörden har minskat  i snabb takt till följd av det ständiga regnandet, men vi plockar fortfarande mindre mängder bär nästan varje dag.

 

Torsdag 11.8.2016

Vi fortsätter ännu att skörda jordgubbar och hallon nästan varje dag, såvitt vädret tillåter. Dessutom säljer vi fortfarande blåbär från skogarna i Sydösterbotten samt hjortron från norra Finland.

Våra försäljningsställen i Jakobstad, Karleby, Seinäjoki och Vasa, samt gårdsförsäljningen i Pörtom är fortfarande öppna, se menyn till vänster.

 

Onsdag 27.7.2016

Sommaren går framåt och vi har kompletterat bärsortimentet. Nu säljer vi jordgubbar, blåbär, hallon och hjortron på alla våra försäljningsställen.

Jordgubbar från våra egna odlingar finns ännu dagligen att fås lådvis, och vi har också plockat årets första egna hallon i början av veckan. Blåbären är plockade i skogarna i Sydösterbotten och hjortronen kommer från nordligare delar av landet.

 

Måndag 11.7.2016

Toppen av sommarens jordgubbsskörd har gått snabbt över, och nu rapporterar medierna om stor brist på jordgubbar och stigande priser i hela landet.

Trots den stora åtgången och nedgången i skörden har vi fortfarande färska jordgubbar att erbjuda på alla våra försäljningsställen varje dag. Säkrast får man köpa så mycket jordgubbar man vill ha genom att komma till vår gårdsförsäljning i Pörtom, se här.

Svenska yles artikel “Underskott av jordgubbar” finns här.

Ilta-Sanomat skriver om bristen på jordgubbar här (på finska).

 

Måndag 27.6.2016

Tack vare det varma sommarvädret ökar jordgubbsskörden snabbt för varje dag som går. Vi börjar nu sälja jordgubbar också lådvis, d.v.s. packade i 5 kg lådor. Färska bär transporteras till våra försäljningsställen varje dag.

 

Måndag 20.6.2016

Nu har vi skördat årets första jordgubbar från våra egna odlingar. Bären kommer till salu på våra försäljningsställen under de närmaste dagarna. Skörden är liten under den första veckan, och därför räcker bären tyvärr inte till för alla våra försäljningsställen ända fram till midsommaren.

 

Torsdag 9.6.2016

I dag öppnade vi vårt sedvanliga försäljningsställe vid Minimani i Karleby (se här), och dessutom ett för oss helt nytt försäljningsställe vid K-Supermarket Jeppis i Jakobstad (ytterligare information finns här).

Vi får ännu vänta ett tag på att jordgubbsskörden mognar i våra egna odlingar. Under tiden saluför vi bär som odlats på sydligare breddgrader, där skörden redan mognat.

 

Onsdag 8.6.2016

Öppnade i dag vårt försäljningsställe vid Minimani i Seinäjoki, se här.

 

Torsdag 2.6.2016

Vi inledde redan nu bärförsäljningen på våra traditionella försäljningsställen i Vasa, d.v.s. vid Minimani och Citymarket Stenhaga. Se närmare uppgifter här.

 

Onsdag 23.9.2015

Också denna rekordlånga jordgubbssäsong tog slut till sist. I dag plockade vi årets sista jordgubbar, och härefter finns det inte längre färska bär att fås från oss.

Under säsongen har vi fryst in mängder av bär, och vi säljer frysta jordgubbar, hallon, havtorn, blåbär och tranbär året runt. Större partier levereras till kunden med egen frysbil.

 

Söndag 20.9.2015

Idag plockar vi hallon för sista gången i höst. Sen klipper vi ner buskarna.

Vi fortsätter ännu att plocka jordgubbar på årets nya odlingar några dagar till.

 

Lördag 5.9.2015

Nu har vi stängt också våra försäljningsställen i Vasa för det här året.

Vi plockar ännu en del jordgubbar och hallon s.g.s. dagligen, och därför fås färska bär ännu ett tag från gårdsförsäljningen i Pörtom. Det beror på vädret hur länge bärsäsongen ännu pågår.

Om Du kommer längre ifrån lönar det sig att ringa i förväg och kontrollera att vi har bär att sälja. Numret är 040-760 0978.

 

Lördag 29.8.2015

Den långa jordgubbssommaren har nu kommit in på slutrakan. Vi plockar fortfarande jordgubbar och hallon varje dag, men skolorna har börjat och en del av våra bärförsäljare har övergått till andra uppgifter. Till följd av detta har vi stängt våra försäljningsställen i Karleby och Seinäjoki för det här året.

Färska bär fås ännu från gårdsförsäljningen i Pörtom och från våra försäljningsställen i Vasa. Vi säljer fortfarande förutom jordgubbar och hallon också ärter, hjortron och blåbär som plockats i skogarna i Sydösterbotten.

Torsdag 6.8.2015

Efter en lång väntan har vi idag plockat årets första hallon, och de är på väg ut till våra försäljningsställen under dagens lopp.

Toppen på jordgubbssäsongen är över för i år, men vi fortsätter ändå att skörda färska jordgubbar dagligen i flera veckor framöver. Jordgubbssäsongen ser ut att bli rekordlång, så ännu är det inte för sent att frysa in jordgubbar för vinterns behov.

För tillfället saluför vi också blåbär som plockats i skogarna i Sydösterbotten, färska ärter samt stora, läckra buskblåbär från Polen.

Torsdag 23.7.2015

Våra jordgubbsodlingar har fått stor uppmärksamhet i finska medier under den senaste veckan.

Maaseutumedia publicerade en stor artikel på nätet, läs texten här.

Regiontidningarna Ilkka och Pohjalainen publicerade en helsidesartikel på onsdagen. En kort version av artikeln finns här.

 

BGL14_5730_m

Måndag 13.7.2015

Nu är det rätt tidpunkt att frysa in jordgubbar för vinterns behov.

Jordgubbsskörden är som bäst, och försäljningen lådvis har kommit igång ordentligt. Jordgubbarna har mycket god kvalitet nu mitt i säsongen.

 

 

Onsdag 8.7.2015

Jordgubbsskörden har ökat dag för dag under den senaste veckan, och våra bär finns nu att fås på alla våra egna försäljningsställen (se menyn till vänster).

Våra bär säljs dessutom av många återförsäljare. Jordgubbarna kan fås bl.a. på torgen i Jakobstad, Kristinestad, Laihela, Lappo, Närpes, Seinäjoki, Uleåborg, Vasa och Ylistaro. Dessutom säljs våra jordgubbar av Arctic Myynti på flera orter i Lappland, se närmare information här.

Under veckan levererar vi också jordgubbar till ett flertal Halpa-Halli -butiker, bl.a. i Alahärmä, Björneborg, Jalasjärvi, Kankaanpää, Kauhajoki, Kurikka, Laihela, Lappo, Parkano och Seinäjoki.

Mera information om våra återförsäljare finns här.

 

Onsdag 1.7.2015

I dag har vi äntligen plockat våra första jordgubbar för i år!

Jämfört med förra året är jordgubbsskörden hela 16 dagar försenad.

Den exceptionellt kalla och regniga försommaren har fördröjt både jordgubbsskörden och anläggningen av nya jordgubbsplanteringar.

Om hösten blir varm kan vi ännu få en lång bärsäsong. De nya jordgubbsodlingarna kan ge skörd ända in i september.

 

Tisdag 16.6.2015

Vår bärförsäljning inleds nu också vid Minimani i Seinäjoki och Karleby. På båda orterna säljer vi samma produkter som i Vasa, d.v.s. jordgubbar, buskblåbär och körsbär (se nedan).

Vi inleder gårdsförsäljningen i Pörtom så fort våra egna jordgubbar har mognat.

Välkomna och hämta midsommarens delikatesser från oss!

 

Torsdag 11.6.2015

I dag öppnar vi bärförsäljningen vid Minimani och Citymarket Stenhaga i Vasa. På  båda ställena säljer vi jordgubbar, buskblåbär och körsbär. Information om våra försäljningsställen i Vasa finns här.

Våren och försommaren har varit kalla och regniga, och våra egna jordgubbar kommer att mogna betydligt senare än vanligt.

I väntan på den egna skörden saluför vi jordgubbar som odlats i växthus i Österbotten, samt jordgubbar från Sverige, Tyskland och Belgien. Buskblåbären och körsbären kommer från Spanien.

 

Torsdag 1.1.2015

Gott Nytt År 2015!

 

Onsdag 24.12.2014

Vi tillönskar alla en riktigt fridfull och god jul!

 

Fredag 19.9.2014

Bärsäsongen är nu över för i år. Tack till alla våra många kunder runtom i Västra Finland för en livlig och lyckad säsong!

Vi säljer nu frysta jordgubbar, hallon, havtorn, tranbär och blåbär på vår gård i Pörtom. Försäljningen är öppen alltid när vi är på plats. Ring gärna i förväg om Du kommer längre ifrån, våra kontaktuppgifter finns här.

Vi transporterar också större bärpartier med kylbil till kunder enligt överenskommelse.

 

Lördag 13.9.2014

I dag plockar vi årets sista hallon. Efter detta övergår vi till att sälja frysta bär på vår gård i Pörtom.

 

Måndag 1.9.2014

Färska hallon finns ännu att fås dagligen, såvitt vädret inte hindrar plockandet.

Vår rekordlånga jordgubbssäsong, som började en vecka före midsommaren, närmar sig däremot sitt slut. Ännu finns det färska jordgubbar att fås i några dagar, men sen övergår vi till att sälja frysta jordgubbar.

Om Du vill hämta jordgubbar från vår gård i Pörtom lönar det sig att ringa i förväg och kontrollera om vi kunnat plocka. Skörden är nu liten och regnet hindrar ofta plockandet. Våra kontaktuppgifter finns här.

 

Söndag 17.8.2014

I enlighet med förhandsuppgifterna har vi stängt våra försäljningsställen i Vasa för denna bärsäsong.

Färska jordgubbar och hallon fås fortfarande dagligen från vår gård i Pörtom.

 

Tisdag 12.8.2014

Nu är det sista chansen att köpa bär på våra försäljningsställen i Vasa. Som det nu ser ut kommer vi att stänga bärförsäljningarna i Vasa i slutet av veckan till följd av att jordgubbsskörden fortsättningsvis minskar.

Efter det koncentreras bärförsäljningen tillvår gård i Pörtom, där vi fortfarande har färska jordgubbar och hallon till salu varje dag.

Tillgången på hallon är fortfarande mycket god.

 

Lördag 2.8.2014

Jordgubbsskörden har nu minskat så mycket att den inte räcker till för att hålla våra försäljningsställen på fyra orter öppna kontinuerligt.

Fr.o.m. i dag lördag håller vi stängt i Seinäjoki och fr.o.m. söndagen 3.8. stängs försäljningsstället i Karleby.

Jordgubbar och hallon fås fortfarande kontinuerligt från vår gårdsbutik i Pörtom och från våra försäljningsställen i Vasa.

 

Tisdag 29.7.2014

I dag plockade vi årets första hallon. Skörden är liten nu i början av säsongen, men mängderna ökar för varje dag som går.

Jordgubbarna räcker ännu till för lådförsäljning under förmiddagarna, men i allmänhet tar bären slut under dagens lopp.

Besök våra försäljningsställen under förmiddagen så har Du bästa möjligheten att få tag på de bär Du vill ha!

 

Söndag 27.7.2014

Åtgången på våra jordgubbar är fortfarande god, medan skörden minskar dag för dag. Till följd av detta är vi tvungna att undantagsvis hålla våra försäljningsställen i Seinäjoki och Karleby stängda söndagen den 27.7.

Våra försäljningsställen i Vasa och Pörtom är öppna som vanligt.

Från måndagen är försäljningen öppen som vanligt också i Seinäjoki och Karleby.

 

Fredag 18.7.2014

Efterfrågan på jordgubbar är nu som störst, samtidigt som skörden minskar. Radio Vega Österbotten var på besök i Pörtom, läs nyheten här.

 

Torsdag 17.7.2014

Lådhandeln med jordgubbar går nu synnerligen het på våra försäljningsställen i Karleby, Pörtom, Seinäjoki och Vasa. Jordgubbssäsongens topp är över, och skördarna minskar dag för dag. Om Du inte ännu fryst in jordgubbar till vintern är det dags att göra det nu!

Hallonskörden håller också på att mogna. Våra första hallon kommer ut till försäljning om en dryg vecka, såvida de goda väderförhållandena håller i sig.

 

 

Fredag 11.7.2014

Hallonen blommar nu som vackrast och sommarhettan håller bina igång. Hallonskörden kan bli mycket bra om vädret står oss bi. Ni är alla välkomna på nytt till våra försäljningsställen när hallonen mognar i slutet av månaden!

Se nya bilder av hallonblomningen här.

 

Torsdag 10.7.2014

Efter en lång väntan föll alla pusselbitar på plats. Sommarvärmen, de stora sommarfestivalerna och jordgubbssäsongen når sin höjdpunkt samtidigt. Jordgubbar från Malax Bär fås nu på alla de stora festival- och marknadsorterna i västra Finland!

Folkmusikfestivalen i Kaustby pågår 7.-13.7.2014, läs mera här. Våra jordgubbar fås från Halpa-Halli i Kaustby, se här.

Tangomarknaden i Seinäjoki pågår 9.-13.7.2014, läs mera här. Vår egen jordgubbsförsäljning i Seinäjoki finns vid Minimanis varuhus, se här. Flera återförsäljare säljer också våra jordgubbar, bl.a. på torget i Seinäjoki, se här.

Pori Jazz -festivalen i Björneborg hålls 12.-20.7.2014, läs mera här. Våra jordgubbar fås från Halpa-Halli i Björneborg, se här.

Sommarmarknaden i Kristinestad hålls 11.-13.7.2014, läs mera här. Torghandlaren Bengt Sjöstrand säljer våra jordgubbar på marknaden. Om Du kommer från vasahållet till marknaden är det ett bra tillfälle att samtidigt besöka vår gård i Pörtom, se här.

Listan över återförsäljare växer nu dag för dag, se här.

 

Fredag 4.7.2014

I dag på eftermiddagen börjar Tomatkarnevalen i Närpes. Bengt Sjöstrand är på plats fredag-lördag och säljer jordgubbar från Malax Bär. Sommarvärmen är äntligen på kommande, och skörden ökar nu hela tiden.

Information om programmet på Tomatkarnevalen finns här.

 

Torsdag 3.7.2014

Under veckan har vi levererat jordgubbar till 16 Halpa-Halli -butiker i Västra Finland, d.v.s. samtliga butiker inom området Björneborg-Parkano-Seinäjoki-Karleby.

Våra jordgubbar kan nu köpas från följande Halpa-Halli -butiker: Alahärmä, Björneborg, Jakobstad, Jalasjärvi, Kankaanpää, Karleby, Kauhajoki, Kauhava, Kurikka, Laihela, Lappo, Närpes, Parkano, Seinäjoki, Vasa och Vörå.

Uppgifter om våra återförsäljare finns här.

 

Fredag 27.6.2014

Det kalla sommarvädret bromsar jordgubbsskörden, men den blir trots allt större och större för varje dag som går. Vasabladet har besökt våra jordgubbsodlingar i Pörtom. Läs artikeln här.

 

Måndag 23.6.2014

Vi öppnade i dag våra egna försäljningspunkter i Karleby, Seinäjoki och Vasa. På alla tre orterna finns vi vid huvudingången till Minimanis varuhus, och i Vasa dessutom vid ingången till Citymarket Stenhaga.

Öppethållningstiderna är samma som för varuhusen, men i början av säsongen kan bären ta slut före kvällen. Närmare information om försäljningsställena fås via menyn till vänster.

Vår gårdsförsäljning i Pörtom håller också öppet dagligen.

Vi säljer nu färska jordgubbar från Pörtom samt ärter vid alla våra försäljningspunkter.  Hämta Dina jordgubbar på förmiddagen när de färska bären just levererats från Pörtom!

 

Onsdag 18.6.2014

Våra jordgubbar säljs nu på torgen i Jakobstad, Kristinestad, Närpes (endast onsdagar), Seinäjoki , Lappo (onsdagar), Ylistaro (lördagar) och Vasa. Dessutom finns de till salu på K-Nissfolk i Närpes och K-citymarket Päivölä i Seinäjoki. Information om återförsäljarna finns här.

 

Måndag 16.6.2014

Våra första jordgubbar är nu ute till försäljning på torget i Kristinestad (torghandlare Bengt Sjöstrand).

 

Söndag 15.6.2014

Årets första frilandsjordgubbar plockas på fälten i Pörtom. Sorten är Honeoye och skörden är överraskande riklig med beaktande av den tidiga tidpunkten på året.

 

Onsdag 28.5.2014

Jordgubbarna blommar nu för fullt på fälten. Likheten med vitsippor är slående!